Пројекти

Донирајте

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Обнова Хиландара

Фондација Делије ће присуствовати донаторској вечери посвећеној даљој обнови Светог манастира Хиландар. Уколико неко жели да се придружи и донира за обнову Светог манастира Хиландара, то можете урадити путем ПејПала. У понедељак 23. септембра, сав прикупљени новац биће прослеђен Фондације Делије.

Помоћ породици Весне Томовић

У овој старој трошној кући живи самохрана мајка Весна Томовић, са својих троје мале деце. Кућа припада њеној тетки и течи, који такође живе под кровом ове оронуле куће. Село Доњи Крњин налази се на Косову и Метохији, близу Лешка, у прелепом природном амбијенту. Старим излоканим путевима стиже се до засеока у коме се налази кућа где троје дечице живи у крајњем сиромаштву. Добротворна организација епархије Рашко призренске “Мајка девет Југовића”, сазнала је за ситуацију у којојсе налази породица Томовић и замолила нас је да покушамо да помогнемо.

У непосредној близини старе куће, започета је још раније нова кућа, али се није далеко одмакло са радовима. Постојећу грађевину требало би додатно ојачати и наставити са свим елементима градње. За цео процес потребно је око 21.000 евра. Имамо могућност да помогнемо овој дечици и њиховој мајци да и они имају пристојне услове за живот. Али је потребно да се за тренутак издигнемо из своје учмале свакодневице и да оставимо по страни наше силне проблеме и “проблеме”. Уколико се свако од нас укључи и помогне, било скромним прилогом, било активирањем свог окружења, било организацијом догађаја који би за циљ имао прикупљање средстава за помоћ породици Томовић - онда бисмо сигурно успели у својој намери и већ за пар месеци бисмо могли да уживамо у слици једне, иначе многим животним околностима намучене породице, али макар стављене под кров у сув и чист дом.

Живећи у својим колико толико ушушканим животима, шта нас још данас чини срећним? Има, међутим, оних који би се радовали неким основним стварима које ми сматрамо потпуно нормалним и Богом даним да у њима уживамо. Помозимо зато овој породици да се усели у нови дом, и тако, осим доброг дела помоћи сиромашнима, помозимо и опстанак српског народа на својим вековним огњиштима на Косову и Метохији! То ће сигурно и нас саме учинити испуњенима и срећнима, јер ако не можемо да мењамо светску политику онда почнимо од онога што можемо, а то ће можда временом бити коцкица у мозаику васкрснућа Србије на својој светој земљи Косову и Метохији.

Хуманитарна Божићна Акција 2019

У сарадњи са браћом из Онтарија и ове године планирамо да се придружимо Божићној Хуманитарној Акцији. Прошле године смо незванично учествовали у овој акцији и скупили смо 150 долара. Сав приход намењен је за набавку и испоруку поклон пакетића за наше најмлађе који живе по разним енклавама на Косову и Метохији . Током јануара пакетићи ће бити уручени нашим најмлађима и надам се да ћемо измамити пуно дечијих осмеха. План је да и ову акцију окончамо до 14-тог децембра. Акција ће бити доступна само члановима и очекујемо од наших чланова који су у могућности да нам помогну уплатом средстава на нашу адресу. Ваше донације можете да пошаљете и путем ПејПала.

Имам брата на Космету!

Са задовољством вас обавештавамо да ће се наша добротворна организација Делије Милвоки у наредном периоду придружити акцији "Имам брата на Космету!". Фондација Делије ће у наредном периоду помоћи 10 породица из Метохије. Заједно чувамо оно што је наше!

Донирајте

Донирајте

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун ..
  Start date: Aug, 14 2019   Донатора : 1
$ 50.00 Скупљено
$ 1.00 Циљ