Пројекти

Једнократна/Месечна Донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Обнова цркве Светог Луке у Витомирици

Браћо и сестре, овим путем вас позивамо да нам се придружите у акцији прикупљања новчаних средстава за обнову Храма Светог Апостола Луке у Витомирици крај Пећи, Косово и Метохија. 

 

Храм је саграђен 1912. године и носи име посвећено Светом Апостолу Луки. На Лучиндан, јединице тадашње црногорске војске су ослободиле овај крај од робовања под Турцима и самим тим повратили слободу и дух народу. 

 

Скоро па век касније, 1999. године, овај велелепни Храм је оскрнављен и паљен од стране шиптарских терориста. За обнову Храма потребно је 15,000 евра и подухвата реновирање унутрашњости као и одржавање српског гробља који се налази на истом имању. 

 

Акција ће трајати до 14-ог јуна и доступна је свим људима добре воље. Свака појединачна донација у износу од $100 или више, испуњава услов за учествовање у извлачењу томболе и могућност добитка дреса ФК Црвена Звезда, са потписима читавог играчког кадра.

Обнова Хиландара

Фондација Делије ће присуствовати донаторској вечери посвећеној даљој обнови Светог манастира Хиландар. Уколико неко жели да се придружи и донира за обнову Светог манастира Хиландара, то можете урадити путем ПејПала. У понедељак 23. септембра, сав прикупљени новац биће прослеђен Фондације Делије.

Помоћ породици Весне Томовић

У овој старој трошној кући живи самохрана мајка Весна Томовић, са својих троје мале деце. Кућа припада њеној тетки и течи, који такође живе под кровом ове оронуле куће. Село Доњи Крњин налази се на Косову и Метохији, близу Лешка, у прелепом природном амбијенту. Старим излоканим путевима стиже се до засеока у коме се налази кућа где троје дечице живи у крајњем сиромаштву. Добротворна организација епархије Рашко призренске “Мајка девет Југовића”, сазнала је за ситуацију у којојсе налази породица Томовић и замолила нас је да покушамо да помогнемо.

У непосредној близини старе куће, започета је још раније нова кућа, али се није далеко одмакло са радовима. Постојећу грађевину требало би додатно ојачати и наставити са свим елементима градње. За цео процес потребно је око 21.000 евра. Имамо могућност да помогнемо овој дечици и њиховој мајци да и они имају пристојне услове за живот. Али је потребно да се за тренутак издигнемо из своје учмале свакодневице и да оставимо по страни наше силне проблеме и “проблеме”. Уколико се свако од нас укључи и помогне, било скромним прилогом, било активирањем свог окружења, било организацијом догађаја који би за циљ имао прикупљање средстава за помоћ породици Томовић - онда бисмо сигурно успели у својој намери и већ за пар месеци бисмо могли да уживамо у слици једне, иначе многим животним околностима намучене породице, али макар стављене под кров у сув и чист дом.

Живећи у својим колико толико ушушканим животима, шта нас још данас чини срећним? Има, међутим, оних који би се радовали неким основним стварима које ми сматрамо потпуно нормалним и Богом даним да у њима уживамо. Помозимо зато овој породици да се усели у нови дом, и тако, осим доброг дела помоћи сиромашнима, помозимо и опстанак српског народа на својим вековним огњиштима на Косову и Метохији! То ће сигурно и нас саме учинити испуњенима и срећнима, јер ако не можемо да мењамо светску политику онда почнимо од онога што можемо, а то ће можда временом бити коцкица у мозаику васкрснућа Србије на својој светој земљи Косову и Метохији.

Хуманитарна Божићна Акција 2019

У сарадњи са браћом из Онтарија и ове године планирамо да се придружимо Божићној Хуманитарној Акцији. Прошле године смо незванично учествовали у овој акцији и скупили смо 150 долара. Сав приход намењен је за набавку и испоруку поклон пакетића за наше најмлађе који живе по разним енклавама на Косову и Метохији . Током јануара пакетићи ће бити уручени нашим најмлађима и надам се да ћемо измамити пуно дечијих осмеха. План је да и ову акцију окончамо до 14-тог децембра. Акција ће бити доступна само члановима и очекујемо од наших чланова који су у могућности да нам помогну уплатом средстава на нашу адресу. Ваше донације можете да пошаљете и путем ПејПала.

Имам брата на Космету!

Са задовољством вас обавештавамо да ће се наша добротворна организација Делије Милвоки у наредном периоду придружити акцији "Имам брата на Космету!". Фондација Делије ће у наредном периоду помоћи 10 породица из Метохије. Заједно чувамо оно што је наше!